Семинар UX София 2014

Проектиране, дизайн на потребителско изживяване, ползваемост, достъпност, скициране. Световни експерти ще споделят опит с проекти, по които работят. Тази година презентациите и дискусиите на UX София са на цена 90 лв. с ДДС + кафета и обяд:)UX София 2012

 

Семинар за UX дизайн и ползваемост 

6 юни 2014

Цена 90 лв. с ДДС


Запишете се

Теми и лекториТази бензиностанция започна да туитва

Andrea Resmini Андреа Ресмини

Той е професионалист ICT от 1989 и практикуващ информационен архитект от 1999. Андреа има магистърска степен по архитектура и индустриален дизайн от Politecnico di Milano и докторска степен по правна информатика от Alma Mater Studiorum Университета в Болоня, ??талия. Той е главен редактор на Journal of Information Architecture, и 2 поредни мандата президент на Information Architecture Institute. Заедно с Лука Росати, Андреа е автор на Pervasive Information Architecture: Designing Cross-Channel User Experiences (Morgan Kaufmann, 2011). Тази пролет предстои да излезне новата книга на Андреа Reframing Information Architecture. Сайтът на Андреа е andrearesmini.com.

Какво се случва с вашата стратегия, когато потребителите и клиентите ви стават сътворци на продуктите и услугите? ??нформацията е достъпна в съотношение 24 към 7, а виртуалното пространство престава да бъде дестинация и се превръща в плътен слой, интегриран в света около нас.

 Комуникирайте проекта си

Еric Рeiss Катрин Паркс, UX консултант

Независим UX консултант със седалище Дъблин, ??рландия

Катрин има над 18 г. опит в разработването и проектирането на потребителски ориентиран дизайн. Тя е виден член на UX общността в Дъблин. Работи като независим UX консултант с редица стартиращи компании. Предишният ? опит е свързан с IQ Content, където ръководи изследователски проекти в телекомуникационния, банковия и публичен сектор. Участвала е в инициативата IQ Labs, в която на служителите се дава възможност да реализират креативните си идеи. ??ма опит и с обучение в промишлеността, където ръководи проекти за развитието на нови продукти в Electric Paper.

Тази тема ще разгледа същността на добрата комуникация и как тя се прилага в процеса на UX проектиране. Много от нас са визуални мислители - ние автоматично използваме скициране, за да изразим идеите си и ги споделим с другите.
За други хора, обаче е много по-лесно да убеждават и представят в добра светина проектите си - правят го с лекота, комуникацията им идва естетсвено.
Тези, които могат да комбинират интуитивно визуалното мислене с комуникационните умения имат голям късмет:-). За останалата част от нас, може да са необходими малко повече усилия, но не се притеснявайте, защото това са умения, които могат да се научат и усвоят.
Повечето хора мислят за визуалното представяне само като графика. Но това не е съвсем така.
Визуалното представяне на проекти и идеи е умение, което се прилага и помага в целия процес на проектиране.

Тази тема се базира и черпи вдъхновение изцяло от моя собствен опит. Ще споделя примери от успешни практики в областта, където добрата комуникация е свършила работа и е била ефективна. Ще разгледаме някои примери, които можете да използвате в практиката си, за да бъдете уверени във визуалното представяне на идеите и проектите си.

 За иновациите, приложенията и модела на шестоъгълника - метод за предсказване на успех

Еric Рeiss Ерик Райс

Ерик е изпълнителен директор на базираната в Копенхаген FatDUX Group, която проектира интерактивно онлайн и офлайн съдържание. Компанията поддържа офиси в Европа и Северна Америка.


Всеки говори за иновации. Но какво е това? Всеки създава приложения. Но дали те ще получат вниманието на пазара? Всички бихме искаме нашите творения да се реализират и капитализират, но дали има рецепта за успех? Може би да. Въвеждане на пример за монетизация, шестоъгълник - модел за оценка с 18 точки за предсказване успеха на онлайн приложение, или офлайн услуги.

 


Съобщение или не

 

Dimiter SimovДимитър Симов, Джими

През 1998-ма книгата „Нещата, които ни правят умни“ променя живота му. Започва да се занимава професионално с ползваемост и основава първата консултантска фирма за ползваемост в България. Джими обича да популяризира ползваемостта и да обучава и напътства в сферата на потребителското изживяване. Харесва му да учи нови неща – включително ПМ.


Съобщения за грешки, системни съобщения, информиращи съобщения, предупредителни съобщения, съобщения за обратна връзка, вградени съобщения…

Взаимодействието със сайтове, приложения и устройства е изпъстрено със съобщения - нещата общуват с потребителите си.

Понякога хората разбират съобщенията, понякога се чудят. ??ма случаи, в които дори не забелязват, че е изведено съобщение. В други случаи се чувстват отчаяни, развеселени или ядосани. Среща се и насилие срещу машината.

??зказването ще разгледа съобщенията и ще:

 

 

Системи за управление на стилове: За по-щастливи дизайнери и разработчици

 

Alexander FutekovАлександър Футеков

Фронт-енд разработчик в Телерик

Александър е млад и ентусиазиран уеб разработчик, който обича да експериментира с нови технологии. Няколкото години прекарани в учене на антропология и работа в сферата на ползаемостта му помагат да не забравя, че код се пише най-напред за хората, а след това за машините.Взаимодействието между дизайнери и уеб разработчици никога не е било лесно. Те имат различни подходи, инструменти и процеси в разработването на даден проект. Ето защо хармонията помежду им е трудно осъществима. Но е възможно една обща технологична среда да улесни работата на тези професии. ??ма шанс това да са CSS препроцесорите - все по-популярните инструменти за уеб разработчици, които имат потенциала да улеснят работата между дизайнери и разработчици. Тази лекция ще разгледа един вариант как това може да се случи.

 

 

 

Кога маркетингът на съдържание не работи?

 

Sabina Panayotova Събина Панайотова

Експерт по социалните мрежи в Hop Online

Събина оглавява social media отдела на Hop Online, водеща inbound маркетинг агения, препоръчана от Moz и сертифициран Google партньор. В момента допринася за дигиталното развитие на богато портфолио от клиенти. През последните шест години е работила на свободна практика както и в редица фирми, измежду които една от най-големите дигитални агенции в света (Havas), за да намери най-накрая мястото си в Hop Online.Кога е правилният момент да започнете да правите маркетинг на съдържанието? Вчера! Според изследване на contentmarketinginstitute.com 93% от B2B марктинг специалистите вече използват content marketing, a 58% имат планове да увеличат бюджетите си за него през 2014. Как да правим ефективен маркетинг на съдържанието? Какви са реалистистичните очаквания от него? Какво пречи на стратегията ви и какво пропускате при изпълнението й.

За кой е тази презентация:

Какво ще научите:

 

 

 

Място

Кемпински Хотел Зографски, София.
Към карта в bgmaps.bg

Цена

90 лв. с ДДС
(в цената са включени две кафе-паузи и обяд)


Запишете се