Корпоративна и социална отговорност

Ние вярваме, че доброто лесно намира своите последователи, когато има добри примери.

Желанието да се обвържем с  благотворителна кауза се зароди спонтанно у нас, а вече е потребност и част от идеите, които екипът на Лукрат крои за всеки свой проект.

Опазване на околната среда

Правим малки неща в ежедневието ни, за да пазим природата.

Благотворителни кампании

Работим в партньорство с неправителствени организации. Смятаме, че с партньор резултатите за благотворителна кауза са много по-видими, по-устойчиви във времето, по-прозрачни и пълноценни. Кампаниите, които покрепяме:

За Ехо със Сдружение "За Ехо"

х. Ехо се нуждае от средства за реновиране в екологосъобразно развиваща се българска хижа, с устойчиво използване на природните ресурси, управление на отпадъците и енергийна ефективност.

Ще подкрепим каузата със събитията на Лукрат за 2011г. Ще продаваме дизайнерски тениски онлайн и по време на събитията, за да помогнем за реализирането на инициативата.

Следете инициативата и в блога на Лукрат, както и на страницата на х. Ехо във Facebook.

 

Да свием гнездо, 22 април 2010 със Спасителен център за диви животни Зелени Балкани

С част от приходите от  от еднодневния тренинг  Съдържание за уеб – на живо, подкрепихме двойка керкенези,  които обитават спасителния център вече три години.

Всяка година птичето семейство успешно отглежда между четири и шест малки. След нежните грижи на родителите малките, вече пораснали птички, се освобождават в природата на подходящо за тях място.

По време на събитието организирахме търг с тениски и бяхме щастливи на положителния отклик на участниците. Кампанията по набиране на средства продължи и след събитието – всеки може да поръча дизайнерска тениска Да свием гнездо и да подкрепи каузата.

 

Втори шанс за дивите животни, 12 ноември 2009

Подкрепихме кампанията с 5 % от приходите от регистрации за семинара Световен ден на ползваемостта в България 2009. Средствата, предоставени от Лукрат са използвани за лечение, рехабилитация и отглеждане на ранени диви животни, постъпващи в спасителния център през зимата. Много от тях са защитени видове, жертва на бракониери. Други са пострадали от студа и липсата на храна.